Sejšeli

Duration:8 dana
Price from1659€
Afrika
Make an enquiry

Overview

Sejšele mnogi smatraju najljepšim arhipelagom na svijetu. U tropskom raju, važi pravilo da svaki kamen i svako drvo moraju ostati na svom mjestu zbog čega je i svaki luksuzni rizort savršeno ušuškan u prirodu. Sastoji se od 115 ostrva, od kojih je najveće Mahe, prekriveno bujnom tropskom vegetacijom. Samo 33 ostrva su naseljena. Predivne bijele pješčane plaže se protežu kilometrima, a neke su potpuno puste i izolovane. Glavni grad Victoria na ostrvu Mahe je toliko mali, da ga veoma lako možete obići pješke iako u njemu živi oko 80 % sejšelskog stanovništva.  Prepoznatljiv simbol Sejšela su jedinstvene granitne stijene na bijelim pješčanim plažama.

Sejseli

Na ostrvima uspjeva oko 75 endemskih biljnih vrsta među kojima je napoznatija svakako Koko de Mer palma, koja živi više od 200 godina. Na ostrvu Mahe se nalazi veliki broj plaža, od kojih je napopularnija Beau Vallon plaža na sjeverozapadnoj obali ostrva. Voda je bez jakih morskih struja i talasa, takođe obala nije vjetrovita, pa predstavlja pravi raj za uživanje. Na južnoj obali se nalazi plaža Anse Intendance, sa sitnim bijelim pjeskom koji se proteže dužinom od oko 800 metara i gdje kornjače polažu svoja jaja. Ova plaža važi za jednu od najboljih na ostrvima Indijskog okeana. Tokom noći na plaži Anse La Mouche možete doživjeti čaroban doživljaj zbog svjetlosti koju emituju mikroorganizmi u vodi. Na samo sat vremena vožnje brodom od ostrva Mahe nalazi se Praslin, drugo ostrvo po veličini. Posebno je po tome što je to jedino mjesto na svijetu gde se mogu prnaći Koko de mer palme. La Digue je najslikanije ostrvo koje se nalazi istočno od Praslina, treće je po veličini i svakako jedno od najatraktivnijih ostrva Sejšela. Priroda je zaista netaknuta, a po bijelom pjesku rasut je ružičasti granit koji u na zalascima sunca dobija crveni sjaj. Ostrvo Silhouette je malo ostrvo, nedaleko od ostrva Mahe i idealan je izbor za medeni mjesec. Na ostrvu Deroš najpoznatija plaža i ogromno prostranstvo bijelog pjeska je Bombe Bay do koje se dolazi pješke i čamcem.

Highlights

Takođe, Sejšele ne možete posjetiti, a da ne vidite Aldabra džinovske kornjače koje žive oko 200 godina i za koje se ne zna kako su dospjele na ovo ostrvo s obzirom da su kopnene životinje. Na Sejšelima kornjača ima koliko i stanovnika, oko 80.000 hiljada.

Sejseli

When to go?

Klima: tropska. Januar je najkišovitiji mjesec, a jul i avgust su najsuvlji. Visoka sezona je od decembra do januara i od jula do avgusta.

Najbolje vreme za posjetu: Tokom čitave godine, ali kao najbolji periodi, pored perioda visoke sezone izdvajaju se period od marta do maja i period od septembra do novembra. Toplo je, oblačnost je najmanja, a temperatura vode je oko 29 ᵒ C.

sejseli

For more details, please feel free to Contact us

Similar Offers

TOP