Santorini & Mykonos

MONDENSKA LJETOVALIŠTA GRČKE

Santorini i Mykonos su mondenska ljetovališta Grčke, omiljena među svjetskim džet setom. Santorini je arhipelag, nastao u jednoj od najvećih vuklanskih erupcija zabilježenih u istoriji, poznatoj kao minojska ili Tera erupcija.  Ovo neobično ostrvo je jedno od onih mjesta koja se nalaze na listama ‚‚morate posjetiti bar jednom u životu‚‚ i jedan od najvećih ugašenih vulkana na svijetu. Na Santoriniju se nalaze 352 crkve i kapele su napravili pomorci u znak zahvalnosti svecu koji ih je spasao u morskim olujama.  Fira je glavno naselje ovog rajskog ostrva, sa šarenim plažama od crvenog i crnog pjeska i žičarom dugom 300 m koja preko očvrsle lave vodi do ruba vulkana. Mjesto Kamari je poznato po  noćnom životu a ovde se nalazi i istoimena plaža sa crnim vulkanskim pjeskom duga 8 km. Ipak, najpoznatije mjesto na ostrvu je na sjevernoj obali i zove se Oia.  Sa bjelim mermernim ulicama koje se spuštaju po rubu ugašenog vulkana, najluksuznijim hotelima i čuvenim zalascima sunca, predstavlja jedno od najslikanijih mjesta na našoj planeti.  Na jugu Santorinija je Akrotiri- najvažnije areheološko nalazište gdje je nastala legenda o izgubljenom gradu Atlantidi. Santorini nikoga ne ostavlja ravnodušnim, to je čarobno mjesto koje posjetiocima oduzima dah.  Santorini se treba doživjeti.

 

Mykonos-with-windmills

Mykonos je čuveno ostrvo širom svijeta po noćnom životu, top destinacija za shopping, sunčanje i zabavu.  Jedna od omiljenih destinacija svjetskog džet set-a, Mykonos je ostrvo kontrasta i boja. Naspram marina prepunih najluksuznijih jahti, eksluzivnih noćnih klubova i barova, vrhunskih restorana i glamura nalaze se male uske popločane ulice sa prepoznatljivim bijelim kućama sa ravnim krovovima, jarko obojenim prozorima i cvjetnim balkonima, pelikani i vjetrenjače, ribari koji nude svoj jutarnji ulov, živopisna sela.  Oblast gdje se nalaze vjetrenjače je i popularno mjesto za posmatranje zalaska sunca a pružiće vam izvanredan pogled na Malu Veneciju. Na Mykonosu mnoge svjetske zvijezde  imaju svoje kuće, a formiraju se i liste čekanja  na kojima milijarderi čekaju svoju priliku za kupovinu zemljišta.

PLAN I PROGRAM PUTA:

1484710_786727404674526_70817471_n1.dan: Polazak iz Podgorice i vožnja do Aerodroma u Tirani, let za Santorini preko Atine. Dolazak u Santorini, transfer do hotela i slobodno vrijeme.

2-3.dan:  Slobodno vrijeme za obilazak ostrva. Mogucnost organizovanja obilazaka.

4.dan: Napuštanje smještaja u Santoriniju i vožnja trajektom do ostrva Mykonos. Transfer do hotela. Slobodno vrijeme.

5-7.dan: Slobodno vrijeme za kupanje, sunčanje, izlaske i shopping. Mogućnost organizovanja fakultativnih izleta.

8. dan:  Slobodno vrijeme i napustanje smještaja. Transfer do aerodroma i let sa Mykonosa za Tiranu, preko Atine. Transfer do Podgorice.

Cijena aranžmana uključuje:

 • Transfer do aerodroma u Tirani
 • Avio kartu Tirana –Santorini
 • Avio kartu Mykonos-Tirana
 • Transfer od aerodroma u Santoriniju do hotela
 • Transfer od luke u Mykonosu do smeštaja
 • Rezervaciju smještaja na bazi 3 noćenja u dvokrevetnim sobama u Santoriniju.
 • Rezervaciju smještaja na bazi 4 noćenja u dvokrevetnim sobama u Mykonosu.

Cijena aranžmana ne uključuje:

 • Aerodromske takse (placaju se u vrijeme rezervacije i iznose oko 149 €)
 • Kartu za trajekt koja iznosi oko 40 € po osobi I podložna je promjeni.
 • Međunarodno zdravstveno osiguranje (može se uplatiti u agenciji najkasnije do 4 dana pred put)
 • Individualne troškove

USLOVI PLAĆANJA:

Cijena je garantovana samo za uplatu kompletnog iznosa. U suprotnom, garantovan je samo iznos akontacije, a ostatak je podložan promjeni.

NAČIN PLAĆANJA:

 • Gotovinski – uplata avansa od najmanje 50% od ukupne cijene aranžmana prilikom rezervacije a ostatak najkasnije 10 dana prije polaska.
 • Kreditnim karticama.
 • Uplatom preko računa.

Važne napomene:

Organizator putovanja ’’AYLI Planet’’ ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja. Organizator putovanja nije ovlašćen i ne cijeni valjanost putnih i drugih isprava. Provjerite 2 dana prije putovanja tačno vrijeme i mjesto polaska.
Svi putnici dužni su da se sami upoznaju sa propisanim pravilima ponašanja zemalja u koje putuju. Dodatni ležaj i jednokrevetne sobe na upit.

MOLIMO PUTNIKE DA PAŽLJIVO PROČITAJU OPŠTE USLOVE PUTOVANJA AGENCIJE “AYLI Planet” D.O.O.

PROGRAM PUTOVANJA BR 1. OD 10.01.2014.

Organizator putovanja AYLI Planet d.o.o.

Licenca: broj 338/2013

| Rimski Trg, PC Krusevac 68., 81000 Podgorica, Crna Gora | Tel/Fax: +382 20223453, +382 070222 www.ayliplanet.com|contact@ayliplanet.com|

 

TOP