SAFARI U TANZANIJI & ZANZIBAR

Duration:16 dana
Price from3570€
Afrika
Make an enquiry

Overview

Arusha-Mto wa Mbu-Serengeti Nacionalni park-Ngorongoro Crater/Arusha-Stone Town/Nungwi

Sjeverni dio Tanzanije je i njen najposjećeniji dio. Od snijegom pokrivenog vrha najviše planine u Africi –Kilimandžara, Aruša, Momela jezera, Ngorongoro  kratera koji je prirodni amfiteatar, baobab drveća, Manjara parka sa lavovima i flamingosima do Serengeti parka, u kome možete biti svjedok dramatičnoj migraciji i najvećem prirodnom spektaklu ikada.  Serengeti je osnovan 1952. godine, pokriva površinu od 14.700 kvadratnih kilometara i u njemu se mogu vidjeti slonovi, lavovi (smatra se da se u parku nalazi najbrojnija populacija afričkih lavova), zebre, antilope, hijene, gazele, gepardi, bivoli i mnoge druge vrste. Kao i u drugim nacionalnim parkovima Afrike, na raspolaganju su razne vrste smještaja, a vožnja balonom iznad savane je zaista neponovljiv doživljaj. U parku ćete doživjeti i pravi afrički safari.

Tanzanija

Sa Seregenti nacionalnim parkom, graniči se Ngorongoro rezervatom koji ćete posjetiti na ovom putovanju i koji je zaista spektakularno mjesto za sve ljubitelje fotografije. Ovaj zaštićeni rezervat obuhvata i najveći krater na svijetu, a dom je velikom broju divljih životinja uključujući i rijetku vrstu crnog nosoroga. Dubina kratera je 610 metara, a površina oko 260 kilometara kvadratnih. U ovoj oblasti još uvijek žive Masai. U Zanzibaru vas dočekuje prava opuštajuća atmosfera na tropskim plažama. U Stone Townu (glavnom i jedinom gradu Zanzibara) će vas zasigurno impresionirati indijska i arapska arhitektura građevina, muzeji, palate, nekadašnja pijaca robova kao i izuzetno ukusni kulinarski specijaliteti spremani sa zdravim i nadaleko poznatim začinima iz ove zemlje. To je i grad u kome je rođen Fredi Merkjuri, čuveni osnivač grupe “Queen”. Van ovog grada i idući dalje, osjetićete i vidjeti udaljavanje od bilo kakve civilizacije. Ostatak ostrva je prava divljina, gdje ljudi u selima žive identičnim načinom života kao prije nekolike stotine godina. Sela su povezana zemljanim putevima, a svako ima svog poglavicu koji je zadužen za rješavanja bitnih pitanja. Od lišća palmi se prave krovovi, namještaj, odjeća…  Pored opuštanja na bijelim pješčanim plažama, u Zanzibaru  možete vidjeti i gigantske kornjače, plivati u Indijskom okeanu, voziti se tradicionalnim čamcima poznatim kao “garaua”, uživati u tradicionalnom zanzibarskom plesu, obići jako zanimljiva sela, kupati se sa delfinima, upoznati afričku djecu ove zemlje koja vas ne mogu ostaviti ravnodušnim.

Zanzibar

Zanzibar

Cijene aranžmana su informativnog karaktera, obračunate po osobi i uključuju: Avio kartu sa taksama iz Podgorice ili odgovarajućeg evropskog aerodroma ▪ Hotelski smještaj ▪ Transfere i unutrašnje letove ▪ Na određenim destinacijama ture i obilaske u malim grupama (prosjek 12 ljudi) u pratnji lokalnih vodiča ▪ Uslugu predstavnika agencije na destinaciji ▪ Kompletnu organizaciju i podršku u toku putovanja.

Highlights

Zanzibar, dramatična migracija životinja kroz nepreglednu savanu, ratnici Masaji plemena, Kilimanžaro…sve je to Tanzanija, beskrajno lijepa i fascinantna.

Tanzanija

Serengeti park

 

When to go?

Klima: Tanzaniju možete posjetiti tokom čitave godine. Od jula do oktobra ima veoma malo kiše u vidu kratkih pljuskova nakon kojih sunce ubrzo sija. Temperatura je oko 250C, a vlažnost je mala. U periodu od novembra do marta, veoma je toplo i vlaga je velika. Od marta do maja je period glavne kišne sezone, kada su cijene obično niže.

Zanzibar

Zanzibar

For more details, please feel free to Contact us

Similar Offers

TOP