Japan-Period cvjetanja 2015

No Comments

Posted by Ayli planet
March 29, 2015

Putovanje u Japan u periodu cvjetanja trešnje predstavlja jedno od najljepših proljećnih putovanja na koje možete krenuti. Period cvjetanja označava dolazak proljeća, pa japanske porodice provode dane ispod procvalih stabala. Vjeruje se da trešnjin cvijet donosi sreću. Japanci prate kada će cvijetanje doći u oblast u kojoj zive, televizijske kuće svakodnevno izvještavaju o tome, hoteli su se već uveliko rezervisali čim su prvi stručnjaci najavili period cvjetanja u 2015. godini.

Datumi cvjetanja u pojedinim oblastima u 2015.godini. 

U tom periodu se uveliko posjećuju ne samo parkovi,  već sva sveta mjesta i hramovi sa porodicom i prijateljima.

Japan

Tokyo je jedan od najvećih gradova na svijetu i jedan od najsavremenijih svakako. Često je na listama najskupljih gradova za život.  U Tokyo je mnogo toga sto možete vidjeti i sto će vas svakako impresionirati, kao sto je Carska palata, kvartovi Ginza i Jurakuco, oblakoder Šinjuku, Tokyo Tower, mnogobrojne hramove, parkove… Nezaobilazno je uživanje u japanskim specijalitetima i pripremi hrane, gdje ćete za skoro svako jelo koje će vam biti posluženo misliti da je pravo umjetničko dijelo, zatim u tradicionalim sushi restoranima koji su drugačiji od sushi barova širom svijeta.  Japan je spoj najsavremenijeg i tradicionalnog u pravom smislu.  Iz Tokija do Kyota-  Japana o kome ste čitali –Japana sa zen bastama, gejšama, ženama koje nose kimona, drvećem bambusa možete stići brzim vozovima. Iz Tokija možete posjetiti lako ne samo Kyoto, već i vulkan Fuji, Osaku, mala japanska sela, nacionalne parkove.

Japan

Ako je vaša sledeća destinacija Japan, sigurno već iščitavate razne vodiče i putopise. Ali morate znati jedno, Japan je neopisiv riječima i  na svijetu ne postoji ni jedan Vodič za destinaciju koji vam može dočarati zemlju izlazećeg sunca u periodu cvjetanja.

Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Email this to someone
TOP