Australija-TOP 10 Iskustava

No Comments

Posted by Ayli planet
March 27, 2015

Od Opere u Sidneju, vinske regije i degustacije najboljih australijskih vina, susreta sa Aboridžinima, plaža na kojima možete surfovati ili napraviti svoje prve korake uz lokalnu legendu surfa u Byron Bay-ju, obilazaka znamenitosti kultnih gradova istočne obale, Frejzerovog ostrva koje se smatra najvećim pješčanim ostrvom na svijetu… do krstarenja Whitsunday ostrvima i uživanja na Whitehaven plaži, gdje je pjesak zaista jedan od najčistijih na svijetu…Australiju trebate posjetiti makar jednom u životu…

Doživite iskustvo spavanja ispod površine zemlje, kao što je uobičajeno u Coober Pedy-ju, gdje stanovnici žele izbjeći vrućinu. U nacionalnim parkovima ćete susresti koale, kengure i nojeve. U opuštenom Alis Springsu možete posjetiti Aboridžine i pronaći najbolje aboridžinske rukotvorine u Australiji, pustinjski park divljih životinja i zadivljujući pejzaže…Sve je to predivna Australija…

 1. Provedite nekoliko dana u Sidneju. Obiđite luku, zgradu Opere, Kraljevsku botaničku baštu, najpoznatiji sidnejski most (Harbour Bridge).
 2. Veliki koralni greben-jedan od sedamprirodnih čuda na svijetu. Raj za ronjenje, čak iako niste iskusni ronilac.
 3. Posmatrajte prve sunčeve zrake nad legendarnim Uluru (Ayers Rock).
  Australija, Uluru

  Uluru

 4. Plivajte ​​s kitovima na čudesnoj Ningalu obali na zapadu Australije. Područje ima oko 250 vrsta korala, 500 ribljih vrsta, kornjače a ujedno i najveći broj kitova na svijetu.
 5. Provedite par dana na ostrvu Kengura (Kangaroo Island)i upoznajte pelikane, koale, kengure, morske lavove, male plave pingvine.
 6. Vozite se Okeanskim putem (Great Ocean Road). Putovanje uz obalu je nezaboravno. Duž južne obale, stjenovite kule nazvane “Dvanaest apostola”, stoje uspravno u moru.
  Australija, Veliki okeanski put

  Veliki okeanski put

 7. Izgubite se u Melburnu, centrutrendiumjetničke scenei sporta, prepunom skrivenih staza i barova.
 8. Iznajmite jeep i upoznajte Frejzer ostrvo, prepunopješčanih dina, kristalno čistih jezera, prašuma i divljih plaža.
 9. Posjetite Daintree prašumu jednu od najstarijih tropskih šuma na svijetu.
 10. Kakadunacionalni park-jedan od najljepših nacionalnih parkova u Australiji, povjeren na čuvanje Aboridžinima. Kroz park prolazi tropska rijeka ‘’South Aligator River’’, koja je dom velike populacije krokodila.
Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Email this to someone
TOP