PERU-PUT U MAGIČNI SVIJET INKA

Duration:12 dana
Price from2910€
Južna Amerika
Make an enquiry

Overview

Lima-Cusco-Sacred Valley/Ollantaytambo-Stazama Inka do Maču Pikčua-Cusco-Amazon

Peru je misteriozna zemlja. Od Lime, grada sa uskim popločanim ulicama, kolonijalnim zgradama, crvenim krovovima, ljupkim malim trgovima, veseloj atmosferi. Obilazak grada Kusko – podignutog na temeljima iz doba Inka gdje zidovi iz tog vremena i danas postoje u gradu kao podsećanje na velike graditelje, do Svete doline gdje se nalaze najveličanstvenija arheološka nalazišta Perua. Maču Pikču je drevni grad nekada veoma razvijene kulture i civilizacije Inka. Nalazi se na najvišem dijelu istočnih Anda na visini od 2.350m, 400m iznad Urubamba rijeke.  Postoji veliki broj teorija o gradnji (1438.god) i nestanku nakon samo 100 godina, a pravi odgovor je ostao nepoznat i danas.

Mnogi koji su pošli na ovo putovanje tvrde da im je promjenilo život. Pojedini naučni krugovi kažu da su Inke i napravile ovaj put u svrhu svetog hodočašća. Hodati stazama Inka je svakako duhovno putovanje, koje se nastavlja ka Amazoniji. Amazonska prašuma zauzima oko trećine površine Južne Amerike, smatra se plućima naše planete, nastanjena je velikim brojem biljnih i životinjskih vrsta, od kojih su mnoge još uvijek nepoznate. Putovanje u Amazonsku prašumu je od onih ‘’jednom u životu’’.  Tišina, zvuci džungle u noći, posmatranje životinja, istraživanje i vožnja kanuima, buđenje u kućici na drvetu sa pogledom iz ptičije perspektive na najveću prašumu na svijetu koja proizvodi oko 20 % kiseonika na svijetu.

Ograničenje prtljaga: Na vozu za Machu Picchu važi restrikcija o nošenju ručnog prtljaga, maksimalno je moguće ponijeti 1 komad ručnog prtljaga težine do 5 kg po osobi. Veličina: maksimalno do 157 cm po dužini. Broj posjetilaca u jednom danu: maksimum 2.500 turista.

AMAZONSKA PRAŠUMA

Dovoljno je velika da bude dom za 30% životinjskih i biljnih vrsta na svijetu. Zapanjujuće ptice, leptiri, majmuni, jaguari, anakonde, minijaturne i ekstermno otrovne žabe drečavih boja, mistični rječni rozi delfin, više ribe nego u Atlantskom okeanu, životinje koje se ne mogu vidjeti nigdje drugo i vrste koje još nisu otkrivene. Prašuma je dom i plemenima koja nikada nisu bili u kontaktu s ostatkom svijeta i mnogim drugim autohtonim ljudima, kao što su Kayapo i Makuxi. Oni koriste biljke u svrhu liječenja. Prašuma je dom za sve njih i hrani ih sve.

Otrovne žabe jarkih boja

Amazonska minijaturna žaba-jedna od najotrovnijih životinja na svijetu

Amazonija pokriva dijelove devet zemalja Južne Amerike: Brazila, Kolumbije, Perua, Venezuele, Ekvadora, Bolivije, Gvajane, francuske Gvajane, Surinamija. 60% prašume nalazi se u Brazilu.Dva glavna aerodroma su u Manausu (Brazil) i Iquitos (Peru).  Deforestacija i prijetnje za istrijebljenje životinja i amazonskih autohtonih kultura su veliki problem danas.

Amazon

Amazon

Cijene aranžmana su informativnog karaktera, obračunate po osobi i uključuju: Avio kartu sa taksama iz Podgorice ili odgovarajućeg evropskog aerodroma ▪ Hotelski smještaj ▪ Transfere i unutrašnje letove ▪ Na određenim destinacijama ture i obilaske u malim grupama (prosjek 12 ljudi) u pratnji lokalnih vodiča ▪ Uslugu predstavnika agencije na destinaciji ▪ Kompletnu organizaciju i podršku u toku putovanja.

Highlights

Miraflores Park, Lima - Peru

Miraflores Park, Lima – Peru

When to go?

Klima: tropska, na sjeveru ekvatorska, a na jugu umjerena s hladnijim zimama i češćim kišnim razdobljima. Kišna sezona od oktobra do aprila, sušna od maja do septempbra. Temperatura u Cuscu i Machu Picchu je prijatna u toku dana, ali naglo pada nakon 17 h.

For more details, please feel free to Contact us

Similar Offers

TOP