MAURICIJUS

Duration:10 dana
Price from1990€
Afrika
Make an enquiry

Overview

Rajsko ostrvo Mauricijus  je udaljeno oko 2000 kilometara od obale Afrike i oko 850 kilometara od Madagaskara. Kilometri netaknute obale, tropske šume, planine, najluksuzniji rizorti, tereni za golf… ne ostavljaju ravnodušnim čak i najzahtjevnije posjetioce. Mauricijus je nastao nakon niza vulkanskih erupcija prije oko 8-10 miliona godina. Okružen je skoro u cijelosti koralnim grebenom izuzev južne strane ostrva. Na ostrvu se mogu vidjeti mungosi, srne i makaki majmuni a podvodni svijet je jako bogat, te možete vidjeti delfine, kitove, kornjače… Mauricijus je poznat po izuzetnoj kuhinji I kulinarskim specijalitetima. Preovladava kreolska, evropska, kineska i indijska kuhinja. Morski specijaliteti su izuzetni, a nezaobilazan je i čaj od vanile. I danas se može uživati u tradicionalnom plesu segi, koji su plesali crnački robovi nakon obavljenog posla i oko vatre.  Nekada malo ribarsko selo, a danas glavna turistička oblast- Flic en Flac (značenje: slobodna i ravna zemlja) nalazi se na zapadnoj obali unutar pokrajine Black River. Ovdje se nalaze najljepše i najegzotičnije plaže, okružene koralnim grebenom koji pruža mogućnost za izvanredno ronjenje.  Obavezno posjetite park krokodila i džinovskih kornjača gdje možete doživjeti nezaboravno iskustvo susreta sa džinovskim kornjačama, koje možete hraniti i igrati se sa njima. Kroz park ćete hodati stazama, gdje zelenilo drveća banana, palmi i bambusa obezbjeđuje hladovinu. U parku se nalazi i zbirka od oko 23.000 vrsta jarko obojenih leptira i insekata. Belle Mare ima fantastične golf terene,bijelu pješčanu plažu koja se proteže oko 10 km i lagunu koja hipnotiše svojom bojom. Nacionalni park Black River se nalazi na jugozapadnom dijelu ostrva, sa najvećim vrhom –Piton dela Riviere Noire i masivnim vodopadom. Obuhvata površinu od oko 6574 hektara šume i brine se za očuvanje preostale prašume na Mauricijusu. Džinovski lokvanji i cvjetovi lotosa u botaničkoj bašti Pamplemousses će vas zasigurno oduševiti. Sama bašta djeluje nestvarno, sa velikim brojem biljnih i životnjskih vrsta i kolonijalnom građevinom, predivnom kućom –Mon Plaisir.

Highlights

Na Mauricijusu možete čak razgledati jezera u kraterima ugašenog vulkana…i mnogo više.  I najvažnije… ne samo da je jedno od najljepših ostrva na svijetu, Mauricijus je sigurno ostrvo na kome nema opasnih životinja i gdje krajnje opušteno možete uživati u ovom rajskom kutku…

When to go?

mauritius

Klima: tropska. Najviše kišnih padavina se bilježi u periodu od novembra do aprila. Od oktobra do aprila temperature su visoke, pa je za boravak prijatnija istočna obala koja je izloženija vjetrovima koji će ublažiti visoke temperature. U periodu od aprila do septembra najbolje je boraviti na zapadnoj obali.

Najbolje vreme za posjetu: Od aprila do juna i od septembra do novembra. Sunčano, nije previše toplo i kiše su rijeđe. Ipak, Mauricijus je popularna destinacija tokom čitave godine.

For more details, please feel free to Contact us

Similar Offers

TOP