MADAGASKAR

Duration:10 dana
Price from3225€
Afrika
Make an enquiry

Overview

Antananarivo-Mantadia nacionalni park-Antsirabe-Fiadanana-Ranomafana-Ambalavao-Ranohira-Ifaty-Antananarivo

Madagaskar se nalazi u Indijskom okeanu, udaljen oko 500 kilometara od obale Mozambika i četvrto je po veličini ostrvo na svijetu. Više od polovine ostrva zauzima centralni planinski lanac. Istočna i zapadna obala se veoma razlikuju. Madagaskar je poznat kao ‘’prirodna labaratorija’’. Na ovom 14-tom dnevnom putovanju upoznaćete kulturu ovog ostrva, ljude i plemena čiji je svakodnevni život uveliko oblikovan magijom i tabuom, vidjećete životinjski svijet koji ne postoji nigdje drugo na svijetu…

MADAGASCAR

Lemuri

Upoznavanje sa Madagaskarom počinje u glavnom gradu Antananarivo i sa obilaskom njegovih znamenitosti. Grad se nalazi na 1400 metara nadmorske visine, na crvenim brdima i sa jezerom u sredini. Mantadia je fascinantna prašuma, poznata po lemurima, gmizavcima i pticama. Biljni svijet je takođe zapanjujuće lijep. Antsirabe je kolonijalni gradić, poznat po vulkansim jezerima. U Fiadanani ćete se upoznati sa tradicionalnim načinom života ljudi na Madagaskaru i imati priliku da probate tradicionalne specijalitete kuhinje ovog ostrva.  U parku Ranomafana, koji je osnovan 1991. godine i koji se nalazi na 800 metara nadmorske visine se može vidjeti čak 12 vrsta lemura i druge rijetke životinjske vrste. Poznat je i po biljkama mesožderima, orhidejama… Simbol Madagaskara i zaštitni znak je drvo baobab. Postoji čak 7 različitih vrsta, pa se ostrvo može pohvaliti i najvećom raznovrsnošću ovog drveta na zemlji koje može biti staro i po nekoliko hiljada godina.  Za razliku od drugih zemalja Afrike, na Madagaskaru nema opasnih životinja, kroz prašumu možete slobodno hodati… a najopasnija je svakako komarac koji je prenosilac malarije.

Baobab drvece

Baobab drvece

Highlights

Madagaskar

When to go?

Klima: Tokom aprila i maja, priroda je bujna i zelena, pa je Madagaskar u svom najboljem izdanju. Najviše mogućnosti da se vide bebe lemura je u periodu od septembra do kraja oktobra. Generalno, period od maja do oktobra je nabolje vrijeme za putovanje. Od januara do marta je kišna sezona, a početkom godine postoji opasnost od tropskih uragana.

For more details, please feel free to Contact us

Similar Offers

TOP