Kilimandžaro-Marangu

Duration:8 dana
Price from2570€
Afrika
Make an enquiry

Overview

Osvajanje Kilimadžara i najvišeg vrha afričkog kontinenta je san svakog avanturiste. Slike vrha prekrivenog snijegom izdignutog iznad plodnog zelenog podnožja, koje je prirodno stanište za divlje životinje,  postale su simbol Tanzanije. Najviši vrh je Uhuru sa visinom od 5895 metara i sa njega se pruža dramatičan pogled.  Iz sela Marangu ka vrhu vodi ruta koja je poznata kao jedna od najlakših. Samo penjanje traje ukupno 6 dana. Za ovaj poduhvat nije potrebna nikakva specijalna alpinistička oprema, posebna znanja i vještine, te svako ko je fizički spreman može da osvoji ovaj vrh. Ovu planinu karakteriše bujna vegetacija, a tokom uspona susrešćete se kroz 4 različite klime. Na početku vas put vodi kroz tropsku šumu-pravu tropsku šumu, a kako se budete peli primjetan je pad vegetacije do onog katakterističnog za stepu, zatim ćete se naći u prostranstvu sličnom alpima okruženi planinskim kamenjem, a na kraju ćete ugledati i proslavljene sniježne vrhove Kilimandžara, za koje se procjenjuje da će nestati do 2020. godine. Nakon osvajanja ovog vrha, možete se uputiti na safari u neki od nacionalnih parkova.

Kilimandžaro

Najviši vrh je Uhuru sa visinom od 5895 metara

Cijene aranžmana su informativnog karaktera, obračunate po osobi i uključuju: Avio kartu sa taksama iz Podgorice ili odgovarajućeg evropskog aerodroma ▪Smještaj ▪ Transfere ▪ Penjanje u pratnji iskusnih vodiča i planinara u grupi (prosječna veličina grupe -12 ljudi) ▪ Uslugu predstavnika agencije na destinaciji ▪ Kompletnu organizaciju i podršku u toku putovanja.

Highlights

Proslavljeni sniježni vrhovi Kilimanžara.

kilimanjaro

Iz sela Marangu ka vrhu vodi ruta koja je poznata kao jedna od najlakših

 

When to go?

Ovu planinu karakteriše bujna vegetacija, a tokom uspona susrešćete se kroz 4 različite klime.

Tanzaniju možete posjetiti tokom čitave godine. Od jula do oktobra ima veoma malo kiše u vidu kratkih pljuskova nakon kojih sunce ubrzo sija. Temperatura je oko 250C, a vlažnost je mala. U periodu od novembra do marta, veoma je toplo i vlaga je velika. Od marta do maja je period glavne kišne sezone, kada su cijene obično niže.

For more details, please feel free to Contact us

Similar Offers

TOP