JUŽNOAFRIČKA REPUBLIKA

Duration:13 dana
Price from2980€
Afrika
Make an enquiry

Overview

Cape Town-Johannesburg–Kruger Park

Južnoafrička republika se graniči na sjeverozapadu sa Namibijom, na sjeveru sa Bocvanom i Zimbabveom, a na sjeveroistoku sa Mozambikom i Svazijem. Prostire se na površini od 1.219,129 kvadratna kilometra i potpuno okružuje i kraljevinu Lesoto.  Ovo je zemlja neopisive ljepote od koje zastaje dah. Područje Južnoafričke republike se smatra kolijevkom čovječanstva, nakon pronalazaka ostataka Australopithecusa starih više od 3 miliona godina. Vjeruje se da su najstariji stanovnici zemlje potekli od naroda koji su naseljavali jug Afrike i to stočarskog naroda Hotentota i nomadskog naroda Bušmana.

Putovanje vas vodi od Cape Town-a (4 noći/5dana), do Johanesburga (3 noći/4 dana) i zatim do jednog od najboljih parkova za safari –Kruger Nacionalnog Parka.

Cape Town je najjužniji grad u Južnoj Africi i jugozapadnom dijeli, i ne može vas ostaviti ravnodušnim. Blizu je Rta dobre nade i pravi kosmopolitski grad sa najčistijim vazduhom, vinogradima, najljepšim plažama, facinantinim muzejima i luksuznim hotelima. Obavezno posjetite i Ostrvo Robben –  u samoj blizini obale, gdje su za vrijeme aparthejda bili zarobljavani i čuvani politički zatvorenici, među kojima i Nelson Mandela. Neki od današnjih vodiča kroz zatvor su nekada bili politički zatvorenici.Cape Town je poznat po svojoj kuhinji i vrhunskim vinima. Ne propustite probati čuvene specijalitete: losos sa Rta Dobre nade i ostrige.

Cape Town

Cape Town

Komercijalno središte je Johanesburg, nastao na rudnicima zlata, dijamanata i platine. Soweto je najpoznatije predgrađe u kome je živio Nelson Mandela, a koji su naseljavali crnci je 2002. godine zvanično ušao u sastav Johanesburga. Za vrijeme politike aparthejda, do ukidanja 1990. godine, bili su izloženi diskriminaciji i izgubili su svoja građanska prava. U predgrađu Soweto možete vidjeti kuću u kojoj je živio Mandela. U okruženju postoje nekadašnji rudnici zlata koji su otvoreni za turističke posjete, nezaobilazan je zabavni park Gold Reef City, a svakako veliki značaj imaju i muzeji, parkovi, botanička bašta… Posjetite i tornjeve: Sentech i Hillbrow Tower, najviše građevine na afričkom kontinentu.

Iz Johanesburga vas put vodi, na čarobno mjesto… Kruger Nacionalni Park, jedan od najatraktivnijih safari parkova na svijetu gdje ćete za vrijeme boravka (3 noći/4 dana), vidjeti životinje u prirodnom okruženju i njihovom prirodnom staništu. I to je samo mali djelić iskustva…

Kruger nacionalni park

 

Nacionalni park Kruger

Park se nalazi se duž granice sa Mozambikom i Zambijom i predstavlja utočište za divlje životinje,kakvo se ne može pronaći bilo gdje drugo na svijetu. Prostire se na oko 19.500 kilometara kvadratnih i jedan je od najvećih nacionalnih parkova. Park ima odličnu infrastrukturu i u njemu se nalazi veliki broj kampova. Neposredno uz sami park, nalaze se privatni rezervati koji nude luksuzan smještaj uz vrhunsku uslugu. Ovo je zaista nevjerovatan rezervat, u kome možete na pravi način doživjeti Afriku i vidjeti u svom pravom okruženju Big Five ili ‘’velikih 5’’: slonove, lavove, leoparde, bivole, nosoroge. Park je dom i zebrama, afričkim divljim psima, hijenama, žirafama, bivolima, pjegavim kornjačama i mnogim drugim vrstama…

Londolozi , Privatni rezervat

Ako ga posmatramo u brojkama: 147 vrsta krupnih sisara, 517 vrsta ptica, 114 vrsta reptila, 33 vrste vodozemaca i 50 vrsta riba. Najveći dio parka je prekriven savanom, a kroz park protiče i nekoliko rijeka: Krokodilska rijeka, Livuhu, Limpopo, Letaba…Uprkos rijekama,veliki problem za park predstavlja suša, pa ga je potrebno i dodatno navodnjavati. Za razliku od drugih parkova, Kruger je poznat po broju životinja koje ga nastanjuju, tako da ovdje sa sigurnošću možete u toku kratke posjete vidjeti najviše. Ljudi se na safari često vraćaju, jer sam doživljaj Afrike je nešto neopisivo, a za one koji Afriku posjećuju po prvi put, jedna od najboljih opcija je Kruger.

Safari -Kruger park

Cijene aranžmana su informativnog karaktera, obračunate po osobi i uključuju: Avio kartu sa taksama iz Podgorice ili odgovarajućeg evropskog aerodroma ▪ Hotelski smještaj ▪ Transfere i unutrašnje letove ▪ Na određenim destinacijama ture i obilaske u malim grupama (prosjek 12 ljudi) u pratnji lokalnih vodiča ▪ Uslugu predstavnika agencije na destinaciji ▪ Kompletnu organizaciju i podršku u toku putovanja.

Highlights

Cape Town  & Safari u Kruger parku

Južna Afrika je čitav svijet u jednoj zemlji…

 

 

When to go?

Klima:Najbolje vrijeme za posjetu zavisi od interesovanja i mjesta koja se planiraju posjetiti. Najbolje vrijeme za safari je od maja do septembra, kada je najlakše uočiti životinje zbog niskog rastinja i njihovog kretanja. Najviše mladunaca se ipak može vidjeti u novembru i decembru. Južne destinacije (Cape Town, Garden Route) je najbolje posjetiti od novembra do sredine marta, kada se temperature kreće oko 28-30ᵒC što je idealno vrijeme za plažu i plivanje. Namakwaland privlači hiljade posjetilaca tokom cvijetne sezone u periodu od sredine avgusta do sredine oktobra.

For more details, please feel free to Contact us

Similar Offers

TOP