JAMAJKA

Duration:10 dana
Price from2230€
Karibi
Make an enquiry

Overview

Jamajka je ostrvska država u sklopu Velikih Antila, udaljena oko 145 km južno od Kube, a 191 km zapadno od Hispanjole, ostrva na kome se nalaze dvije suverene države, Haiti i Dominikanska Republika. Otkrio je Kristofer Kolumbo 1494.godine. Treće je po veličini ostrvo Kariba, sa očaravajućim i raznovrsnim pejzažima. Jamajka ima oko 120 km pješčanih plaža, brdovite predijele u unutrašnjosti, vodopade,  planinske vijence, rijeke…a u svom srcu nosi rege muziku. Ostrvo je poznato i kao mjesto rođenja Boba Marlija, a u glavnom gradu Kingstonu postoji muzej koji nosi njegovo ime i gdje su izložene stari koje su ovom legendarnom muzičaru pripadale.  Negril i zaliv Montego su dva glavna ljetovališta na Jamajci, najposjećenija zbog bijelih pješčanih plaža, vrhunskih restorana, odličnog provoda i golf terena. Jedno od posebno posjećenih mjesta u Negrlu je i “Rick’s” – kafe gdje možete uživati u zalascima sunca koji su zaista spektakularni, ispijajući tropski koktel.  U blizini se nalazi i ‘’Erikin restoran’’ poznat po spremanju tradicionalne jamajčanske piletine sa rižom i kokosom. Plaža Negrila se često nalazi na listi najljepših plaža na svijetu. Jamajka ima odličnu kuhinju ali i kafu- “Blue Mountain” koja se gaji u planinskoj oblasti, gde se nalazi i istoimeni najviši vrh Blue Mountain Peak (2.250 m).

Jamaica 2

Na Jamajci vrijeme možete provoditi uživajući na plažama i ispijajući lokalne koktele ili u nekom od mnogobrojnih izleta kao što je putovanje kroz plantaže šećerne trske i banana na splavu od bambusa i istraživanje Rio Granda.  Ako se želite družiti sa delfinima, uputite se ka malom zalivu u Oćo Riosu, koji okružen tropskom prašumom, predstavlja najveću prirodnu lagunu sa delfinima. Jamajka bilježi visoku stopu kriminala ali se teži oblici bilježe u getima, daleko od turističkih centara.

Jamaica

Cijene aranžmana su informativnog karaktera, obračunate po osobi i uključuju: Avio kartu sa taksama iz Podgorice ili odgovarajućeg evropskog aerodroma ▪ Hotelski smještaj ▪ Transfere ▪  Uslugu predstavnika agencije na destinaciji ▪ Kompletnu organizaciju i podršku u toku putovanja.

Highlights

Rege muzika je jedno od najvažnijih obilježja Jamajke. Nadahnuta je karipskom muzikom i ritmovima afričkih robova ( steady beat).

Jamaica

When to go?

Klima: tropska.Od decembra do aprila.

For more details, please feel free to Contact us

Similar Offers

TOP