Indija-Zlatni trougao

Indian children

Doživite indiju, upoznajte moderni i drevni Delhi, istražite živopisne gradove, posjetite sela i znamenitosti. Obiđite Taj Mahal, najveću i najpoznatiju građevinu na svijetu izgrađenu u ime ljubavi ikada. Upoznajte Indijsku djecu, uključenu u projekat Planeterra.

 Cijena aranzamana po osobi: od 1670 EUR

Plan i program puta:

Dan 1: Let iz Podgorice za Delhi. Obroci u avionu.

Dan 2: Dolazak u Delhi, transfer od aerodrome do hotela, hotelski smještaj, slobodno vrijeme za odmor i razgledanje. Sastanak sa lokalnim vodičem, prolazak kroz plan i program putovanja.

Dan 3: Delhi/Agra. Razgledanje i tura vodjena od strane lokalne djece sa ulica, u okviru  “Planeterra“ – projekta . Procjenjuje se da oko 400.000 djece živi i radi na ulicama Delhija . U većini slučajeva , njihove porodice su previše siromašne da bi osigurale za njih život. Oni su vrlo često siročad ili su pobjegli od nasilja u sredinama u kojima su živjeli. Projekat ‚‚Planeterra –a‚‚ podržava više od 5.000 te djece.
Mnogi od tih mladih ljudi su potpuno obučeni kao turistički vodiči i obezbjedjuju svima uzbudljive ture kroz očaravajuće gradske ulice Delhija,  Paharganj , te stari dio grada . Ovaj izlet je jedinstven način za putnike da se uključe u život ove djece a njima se pruža prilika za poboljšanje komunikacije i govorne sposobnosti . Putovanje se nastavlja u Agru (210 km, 5 h).

Dan 4: Agra/Taj Mahal. Izlazak sunca u muslimanskom gradu Agra. Grad poznat kao mjesto gdje se nalazi najpoznatija građevina i znamenitost Indije – Taj Mahal . Obilazimo Taj Mahal – budite sigurni da imate dosta memorije u fotoaparatu! Sagrađen je između 1631 i 1654 od strane 22. 000 radnika , po zahtjevima cara Shah Jahan kao mauzolej za njegovu omiljenu ženu, koja je umrla rađajuci mu 14 dijete. Car se zakleo da ce kao uspomenu na nju sagraditi gradjevinu kakvu Indija nije nikada vidjela. Nakon što je bio zadovoljan kako Taj Mahal izgleda, a da bi bio siguran da nikada neće postojati drugo slično zdanje, naredio je da se otkinu ruke radnicima koji su radili na Taj-u, sto je poznato kao jedan od najvecih zločinackih djela u istoriji. Taj Mahal se smatra najljepšim primjerom Mughal arhitekture, a predstavlja kombinaciju islamskih, hindu,persijskih i turskih elemenata.

Dan 5: Bharatpur. U jutarnjim časovima, putujemo dalje za Bharatpur a na putu se zaustavljamo u Fatehpur Sikri, pustinjskoj bivšoj prestonici Mughala, za vrijeme vladavine Akbara Velikog (1571-1585). U popodnevnim satima imate mogućnost posjetiti Keoladeo Nacionalni park, koji je dio svjetske kulturne baštine UNESCO-a. U zimskom periodu ovde se nastanjuje veliki broj ptica iz Afganistana , Turkmenistana ,Kine i Sibira . Oko 364 vrsta ptica, uključujući i rijetke sibirski Crane, zabilježeni su u parku . Noćenje u Bharatpur-u.

Dan 6-7: Jaipur. Polazak u ranim jutarnjim satima u Jaipur, glavni grad Rajasthan-a . Na putu ćemo se zaustaviti u Abhaneri . Abhaneri se pretpostavlja da je osnovan od strane Raja Chand . Abhaneri je poznat kao ABHA nagri ili grada svjetlosti . Danas , ovo drevni selo je u ruševinama , ali još uvijek privlači mnoge turiste iz cijelog svijeta .

Osnovan 1728 , Jaipur , ili “Pink City ” , kao što se često naziva , se razlikuje od bilo kog drugog pre – modernog indijskog grada, jer je u potpunosti izgrađen u skladu sa načelima Hindu arhitektonske teorije . Posjeticemo Amber, bivšu razorenu prestonicu. Mogućnost posjete najvećem bioskopu u Rajasthanu ‚‚Raj Mandir‚‚ koji je i jedan od najboljih u zemlji. Sa spoljne strane je ukraše asimetričnim oblinama i oblicima sa zvijezdama. Recepcija ima niz blistavih lustera. Gledalište je spektakularno ukrašeno. Čak i ako ne razumije jezik filma , zabavljat će vas ionako osjećaji koji su uključeni u filmu i, naravno, u čitavom doživljaju.

Dan 8-9: Delhi. Dolazak u Delhi u popodnevnim satima. Nastavak obilaska Delhija, šetnje ulicima i pravo autentično iskustvo i doživljaj Indije.

Dan 10: Let za Podgoricu. Obroci u avionu. Kraj putovanja.

 

 

 

Indija-12Cijena putovanja uključuje:

  • Avio karte Podgorica –Delhi sa svim taksama
  • Prevoz u Indiji-autobus, riksa, taksi
  • Hotelski smještaj u dvokrevetnim sobama -7 noći
  • Obilaske i uslugu profesionalnih i lokalnih vodiča na engleskom jeziku.

Cijena putovanja ne uključuje:

  • Troškove vize (agencija moze posredovati u pribavljanju)
  • Putno-zdravstveno osiguranje
  • Doplata za obroke koji nisu uključeni za vrijeme boravka (oko 140 €)

 

 

 

 

 
NAČIN PLAĆANJA:

Gotovinski – uplata avansa od najmanje 50% od ukupne cijene aranžmana prilikom rezervacije a ostatak najkasnije 20 dana prije polaska

Uplatom preko računa.

Za više informacija i rezervacije, kontaktirajte nas:

E mail: contact@ayliplanet.com

Tel: +38267335002

Skype: AYLIPlanet

 

 

Organizator putovanja AYLI Planet d.o.o.

Licenca: broj 338/2013 od 16.10.2013.

| 81000 Podgorica, Crna Gora | Tel: +382 67335002 | Fax: +382 20 656356 | www.ayliplanet.com|contact@ayliplanet.com

 

 

TOP