Gvatemala & Belize

Duration:14 dana
Price from2498€
Centralna Amerika
Make an enquiry

Overview

Antigua- Rio Dulce- Tikal/Flores- San Ignacio- Caye Caulker

Gvatemala je zemlja fascinantne ljepote i kontrasta.Magična zemlja kojoj se svi vraćaju. Antigva se nalazi između tri vulkana i jedan je od najstarijih i najatraktivnijih gradova Centralne Amerike. Ovdje su ulice bez semafora, zgrade nemaju više od dva sprata, svijetleće reklame ne postoje… Antigva je bila glavni grad Gvatemale sve do razornog zemljotresa 1773. godine, kada je prestonica premještena u Gvatemala Siti.

Gvatemala

Belize je mala i slabo naseljena država, koja se graniči sa Gvatemalom i Meksikom. Krajnje neobična, opuštena, sa ponosnim stanovništvom koje će vam pričati o svojoj zemlji i gdje vrijeme možda teče najsporije. Ipak, jedno je sigurno, Belize se smatra najljepšom zemljom Centralne Amerike i to sa razlogom.

Belize

Ovdje se nalazi veliki broj arheoloških lokaliteta i drevnih gradova. Belize je postojbina Maja, pa veliki procenat stanovništva čine mestici- potomci mješanaca Maja i doseljenika iz Evrope. Belize ima najveći pećinski sistem u Centralnoj Americi, a posjeta pećini Izgubljenog svijeta podrazumjeva istraživanje zadivljujućih pećina, ceremonijalnih mjesta Maja i upoznavanje sa njihovim crtežima, relikvijama, starom grnčarijom…

Cijene aranžmana su informativnog karaktera, obračunate po osobi i uključuju: Avio kartu sa taksama iz Podgorice ili odgovarajućeg evropskog aerodroma ▪ Hotelski smještaj ▪ Transfere ▪  Uslugu predstavnika agencije na destinaciji ▪ Kompletnu organizaciju i podršku u toku putovanja.

Highlights

Na terirotiji Belizea nalazi se koralni greben, drugi po veličini na svijetu, koji svake godine privuče oko 250.000 ronilaca iz čitavog svijeta i važi za najpopularniju turističku tačku ove zemlje.

When to go?

Klima: Tropska. Najbolje vrijeme za putovanje je od decembra do maja. Kišna sezona traje od juna do novembra kada se ne preporučuje posjeta južnom dijelu Beliza.

Belize

For more details, please feel free to Contact us

Similar Offers

TOP