UGANDA & RUANDA

Duration:12 dana
Price from3150€
Afrika
Make an enquiry

Overview

Kampala –Jinja- Fort Portal-Kibale nacionalni park-Nacionalni park kraljice Elizabete-Musanze-Kigali

Uganda je prava Afrika, zemlja predivnih pejzaža, bio raznolikosti, gorila i šimpanzi. Winston Churchill je nazvao ’’Biser Afrike’’. Kibale nacionalni park je prašuma koja ima najveću koncentraciju primata na svijetu, i idealno je mjesto za posmatranje šimpanzi. Na putu do Nacionalnog parka kraljice Elizabete, zaustavljamo se na liniji Ekvadora i širom otvorenih očiju iščekujemo slonove, lavove, krokodile, bizone, 10 različitih vrsta primata, nilske konje… Trekking u potrazi za gorilama u Ruandi je nezaboravno iskustvo koje se zaista može doživjeti samo jednom.

Beba gorile

Kroz skoro nepristupačan teren u pratnji lokalnih vodiiča i iskusnih poznavalaca puteva tragamo za gorilama. Susret sa gorilama je trenutak koji ostaje zauvijek i ne može se nikada zaboraviti. Putovanje se završava obilaskom Kigalija (Ruanda), grada sa oko 600.000 stanovnika,koji ima bezbroj prodavnica i u kojima se prodaje apsolutno sve… od benzina u kantama do odjela. Nezaobilazna je posjeta muzeju koji je posvećen velikom genocidu i u kome ćete upoznati izuzetno mračnu istoriju ove zemlje. Ruanda je srednjoafrička država, blizu Ekvadora ali sa umjerenom klimom zbog svoje nadmorske visine. Izuzetan biljni i životinjski svijet, planinske gorile i druge turističke atrakcije dovele su do značajnog porasta broja turista u poslednjim godinama. Ruanda je poznata i po svojim kulinarskim specijalitetima i kombinaciji afričkih i evropskih namirnica. U ovoj zemlji, možete svakako probati i pivo od banane (urgwagwa). Ruanda je  zelena,kao jedan veliki nacionalni park, zovu je zemljom hiljadu brda i afričkom Švajcar­s­kom.

Skola u Ruandi

Skola u Ruandi

Highlights

Ruanda doživljava brz rast nakon genocida 1994. godine, u kome je ubijeno oko 800.000 pripadnika manjinskog naroda Tutsi i Hutua.

Ruanda

When to go?

Klima: Tropska. Temperature rijetko prelaze 30ᵒ C, u planinskim predijelima je hladnije. Od marta do maja i od oktobra do novembra kiše su česte, jake i čine dosta puteva neprohodnim. Od juna do septembra je najbolje vrijeme za posjetu.

Trekking u potrazi za gorilama u Ruandi je nezaboravno iskustvo.

For more details, please feel free to Contact us

Similar Offers

TOP