OD MELBURNA DO ALICE SPRINGSA

Duration:16 dana
Price from3420€
Australija
Make an enquiry

Overview

Upoznajte multikuturalni Melburn, drugi po veličini grad Australije, putujte ‘’Velikim okeanskim putem’’, posmatrajte promjenu boja kamenog monolita-stijene Uluru ili Ayers Rock. Pravi vlasnik kamena je Anangu narod. Za stijenu se kaže da je sveta i posjetioci se mole da se ne penju na nju. Oni veruju da je prostor ispod Ulurua šupalj i da se u toj praznini nalaze duhovi njihovih predaka. Danas je ta kamena stijena jedan od simbola Australije.

Doživite iskustvo spavanja ispod površine zemlje, kao što je uobičajeno u Coober Pedy-ju, gdje stanovnici žele izbjeći vrućinu. U nacionalnim parkovima ćete susresti koale, kengure i nojeve. U opuštenom Alis Springsu možete posjetiti Aboridžine i pronaći najbolje aboridžinske rukotvorine u Australiji, pustinjski park divljih životinja i zadivljujući pejzaže…

Na ovom putovanju, možete posjetiti i Phillip Island (ostrvo Filip) poznato po svojoj paradi pingvina, tokom koje stotine malih pingvina ide preko plaže do svog skloništa.

Itinerer:

Melbourne-Great Ocean Road-Grampians National Park-Mt Gambier-Adelaide-Quorn-Beltana-William Creek-Coober Pedy-Uluru-Kings Creek-Alice Springs

Cijene aranžmana su informativnog karaktera, obračunate po osobi i uključuju: Avio kartu sa taksama iz Podgorice ili odgovarajućeg evropskog aerodroma ▪ Hotelski smještaj ▪ Transfere ▪ Na određenim destinacijama ture i obilaske u malim grupama (prosjek 12 osoba, max 16) u pratnji lokalnih vodiča ▪   Uslugu predstavnika agencije na destinaciji ▪ Kompletnu organizaciju i podršku u toku putovanja.

Highlights

 TASMANIJA 

6 dana od 545 EUR

Putovanje možete produžiti posjetom Tasmaniji koja se nalazi na samo 240 kilometara jugoistočno od kopna Australije,  između Pacifika i Indijskog okeana. Nacionalni parkovi obuhvataju oko 40 % ukupne površine. Pored tasmanijaskog đavola, Tasmanija je poznata i po divovskim stablima eukaliptusa koji rastu  preko 100 metara visine i ubrajaju se u najviše vrste drveća na svijetu. Bay of Fires (Zaliv vatre) je izolovano mjesto, nestvarne ljepote, koje čini 30 km pojasa živopisnih uvala i blještavo bijelih plaža. Važilo je za dobro čuvanu tajnu Tasmanije, sve do 2009. godine kada je proglašeno za najpoželjniju destinaciju od Lonely Planet-a. Ljubitelji prirode, zaljubljenici  u biljni i životinjski svijet, nacionalne parkove, avanturisti … ovdje će sigurno pronaći ono što traže.

Tasmanija, Zaliv vatre

Tasmanija, Zaliv vatre

When to go?

Klima: Tropska, suptropska i umjerena. Južna Australija je najgušće naseljena teritorija izložena ozonskoj rupi. Tropski region obuhvata oko 40 % ukupne površine Australije.

Australija, Melbourne Brighton plaza

Melbourne Brighton plaza

For more details, please feel free to Contact us

Similar Offers

TOP