Jukatan-Meksiko

Duration:12 dana
Price from2240€
Centralna Amerika
Make an enquiry

Overview

Jukatan (Yucatan) je poluostrvo u jugoistočnom Meksiku i razdavaja Karipsko more od Meksičkog zaliva. Cancun je grad zabave i odličnog provoda. Eksluzivno je meksičko ljetovalište poznato po vrhunskim hotelima koji se protežu duž obale hotelske zon, vrhunskim restoranima i noćnim klubovima. Nekada-malo ribarsko mjesto a sada vrhunska destinacija koju godišnje posjeti oko 4 miliona posjetilaca i stoji rame uz rame sa Las Vegasom, Ibizom, Dubaijem… Golf tereni, eko parkovi, fantastični tržni centri, širok spektar sportova na vodi, spa centri, vrhunska usluga u rizortima čine da je odmor u Cancunu uvijek nezaboravan. U Cancunu se nalazi i poznati podvodni muzej na dubini od 3-6 m, sa brojnim skulpturama.

Podvodni muzej u Cancunu

Nedaleko od Cancuna nalazi se arheološki lokalitet -Čičen Ica (Chichen Itza), što na jeziku maja znači ‘’Na izvoru naroda’’. Impresivne piramide su sagrađene po astronomskim principima. Danas se nalaze na listi 7 svjetskih čuda novog svijeta. Ostaci civilizacije Maja se mogu pronaći i u Palenque. Merida je grad kroz koji se prožima kolonijalna istorija, grad uskih ulica i trgova. Nekada je bila kulturna prestonica a danas je turistički grad sa najboljim muzejima u regionu. Bacalar je poznat po istoimenoj laguni, koja je poznata po prelivanju 7 nijansi plave boje gdje možete uživati na plaži ili vožnji kajacima.  Na dugim bijelim pješčanim plažama leži Playa del Carmen.  Male suvenirnice, prodavnice, tekila, marijači, meksička kuhinja i specijaliteti, karipsko plavo more su magnet za posjetioce.

Highlights

Chichen-Itza

Chichen Itza

Arheološki lokalitet -Čičen Ica (Chichen Itza)- danas se nalazi na listi 7 svjetskih čuda novog svijeta.

When to go?

Klima: Tropska. Temperature se u oblasti Jukatana penju i preko 38° C. Najbolje vrijeme za posjetu je od decembra do aprila.

Cancun

Cancun

For more details, please feel free to Contact us

Similar Offers

TOP