Australija & Novi Zeland

Duration:25 dana
Price from9815€
Australija
Make an enquiry

Overview

Australija ili Novi Zeland? Oboje!

Sydney-Cairns-Port Douglas-Uluru-Alice Springs-Melbourne-Auckland-Raglan-Rotorua-Christchurch-Franz Josef-Doubtful Sound-Queenstown

Upoznajte Sidnej, duh Melburna i Okland-najveći urbani centar i najvažniju lukau Novog Zelanda, popularno nazvan i grad jedara zbog brojnih jedrilica koje se mogu vidjeti.

Australija, Melbourne Brighton plaza

Australija, Melbourne Brighton plaza

Putujte ‘’Velikim okeanskim putem’’, posmatrajte promjenu boja kamenog monolita-stijene Uluru ili Ayers Rock. Pravi vlasnik kamena je Anangu narod. Za stijenu se kaže da je sveta i posjetioci se mole da se ne penju na nju. Oni veruju da je prostor ispod Ulurua šupalj i da se u toj praznini nalaze duhovi njihovih predaka. Danas je ta kamena stijena jedan od simbola Australije.

Australija, Uluru

Okland je i najveći polinežanski grad, sa oko 12% stanovništva koji su porijeklom Maori i koji gradu daju polinežanski duh i ritam života a koji se prepliće sa oblakoderima i modernim. Uz sunčane dane, prelijepe plaže i ostrva za odmor koja se nalaze u blizini, Okland je prelijep grad koji prevazilazi očekivanja posjetilaca. Posjetite grad Rotorua, koji zadivljuje sa svojim geotermalnim aktivnostima i pun je gejzira. Ovdje se možete uz lokalne vodiče upoznati se sa maorskom tradicijom i mitovima. Istražite prašume, Franz Josef glečer, krstarite Doubtful Soundom- velikim i impozantnim fjordom u Nacionalnom parku Fjordlend, na jugozapadu Novog Zelanda.

U Australiji,  posjetite aboridžinska sela, uputite se na ronjenje Velikim koralnim grebenom, posmatrajte mjenjanje boja legendarnog Uluru…

Australija, Queensland

Australija, Queensland

CAPE REINGA

Na Novom Zelandu svakako trebate posjetiti Kejp Reinga- mjesto spajanja Tasmanijskog mora i Pacifika na kome se nalazi i usamljeni svetionik iz 1879. godine. Iako to nije najsjevernija tačka (sjevernije se nalazi North Cape, naučni rezervat koji nije otvoren za javnost), ovo je kraj puta. Do ovog čarobnog mjesta stižete plažom. Maorima je ovo mjesto posebno važno, jer vjeruju da se tu nastanjuju duše umrlih. Tu se nalazi i Zaliv hiljadu ostrva,  gdje se možete kupati sa delfinima.

Cape Reinga,  New Zealand

Highlights

Australija i Novi Zeland nude različite doživljaje, posebni su na svoj način a sveobuhvatno putovanje je najbolji izbor i zaista se nikada ne zaboravlja.

Novi Zeland je bajkovit. Lokacije ekranizovane u Tolkinovoj trilogiji „Gospodar prstenova” I „Hobit” zaštićene su kao nacionalni parkovi.

Novi Zeland

Novi Zeland

 

When to go?

Klima: Umjerena. Na krajnjem sjeveru suptropska. Novi Zeland ima blagu klimu, toplu tokom ljetnjih mjeseci (od decembra do marta) a nikada nije previše hladno, pa ni zimi.

For more details, please feel free to Contact us

Similar Offers

TOP