EKVADOR & GALAPAGOS-Krstarenje južnim i centralnim ostrvima

Duration:10 dana
Price from3210€
Južna Amerika
Make an enquiry

Overview

Quito-San Cristobal-Espanola-Floreana- North Seymour, Baltra- Quito

Ekvador je jedna od najmanjih zemalja u Americi a smješten je na obje hemisphere, podijeljen Ekvatorom po kome je i dobio ime. Graniči se sa Kolumbijom i Peruom, a sa Zapadne strane izlazi na Tihi okean.  Ekvador ima arheološke lokalitete, visoke Ande, kolonijalne gradove, nacionalne parkove, amazonsku regiju, vulkane i fascinantni arhipelag Galapagos. Ostrva su vulkanskog porijekla, prostiru se na površini od 7993 km2 a udaljena su od obala Južne Amerike oko hiljadu kilometara. Arhipelag se sastoji od 15 glavnih i 3 manja ostrva, kao i 107 ostrvcadi. Ukupan broj stanovnika se kreće oko 20.000 hiljada. Najpoznatija ostrva su Santa Kruz, Izabela, San Kristobal, Baltra i Floreana. Ovo je jedan od najljepših prirodnih rezervata na svijetu, sa nekoliko aktivnih vulkana. Ovdje možete vidjeti iguane, morske iguane, albatrose, pingvine, morske lavove, mnoge endemske vrse a šetajući ostrvima i džinovske kornjače. Gigantske kornjače Galapagosa mogu biti teške 350 kg, a žive u prosjeku između 100 i 150 godina. Bogatstvo podvodnog svijeta je nemjerljivo- kornjače, pingvini, najrazlačitije vrste tropskih riba…Potpuno je jasno zašto je Čarls Darvin baš ovdje pronašao inspiraciju za svoju teoriju evolucije. Posjetiocima nije omogućen obilazak ostrva bez vodiča, te je sam proces kretanja po lokalitetima maksimalno ispraćen u cilju očuvanja života na Galapagosu.

Galapagos

Galapagos

I danas se na Galapagosu može posmatrati evolucija, ali nažalost ovaj arhipelag sa životinjskim vrstama koje ga naseljavaju je izuzetno ugrožen. Ljudska populacija na ostrvima raste, a naseljavaju je i invazivne biljne i životinjske vrste koje ugrožavaju opstanak kornjača i endemskih vrsta. Ipak, borba za očuvanje pokazuje male napredke u nenaseljenim i neposjećenim djelovima u poslednjim godinama. Galapagos je jedna od najljepših destinacija na svijetu danas.

Cijene aranžmana su informativnog karaktera, obračunate po osobi i uključuju: Avio kartu sa taksama iz Podgorice ili odgovarajućeg evropskog aerodroma ▪ Hotelski smještaj ▪ Transfere i unutrašnje letove ▪ Na određenim destinacijama ture i obilaske u malim grupama (prosjek 12 ljudi) u pratnji lokalnih vodiča ▪ Uslugu predstavnika agencije na destinaciji ▪ Kompletnu organizaciju i podršku u toku putovanja.

Highlights

Na ovom putovanju upoznaćete se sa kulturom glavnog grada Quito-a. A zatim stići do ostrva San Kristobal, gdje ćete provesti trenutke na bijeloj pješčanoj plaži Isla Lobos. Upoznajte koloniju morskih lavova i vode ovog dijela, koje su idealne za ronjenje. San Kristobal je najistočnije ostrvo koje čine dva sjedinjena vulkana i na kome se nalaze najstarija naselja Galapagosa dok je Espanjola raj za ljubitelje ptica, jer pored albatrosa ovdje možete pronaći i mnoge zanimljive vrste. Floreana je skoro nenaseljena, poznata po morskim kornjačama ali i jednom vidu pošte, koja je jedinstvena. Kao tradicionalni ritual, posjetioci ovdje ostavljaju pisma za svoje voljene ili buduće posjetioce. Na North Seymouru možete vidjeti kolonije pingvina, iguana, morske lavove…

Kornjaca sa Galapagosa

Velika kornjača je najpoznatija životinjska vrsta sa Galapagosa. Zaslužna je i za samo ime ovog ostrva. U prevodu sa španskog Galapago znači kornjača.

When to go?

Klima: Ekvador je destinacija koja se posjećuje tokom čitave godine. Na Galapagosu, u priobalnom dijelu od januara do maja vlada kišna sezona koja je obilježena popodnevnim pljuskovima. Uprkos tome, ovaj period se smatra najboljim za odlaske na plažu. Od juna do decembra vlada suva sezona, kada je oblačno i uglavnom hladnije.

kt-gala

For more details, please feel free to Contact us

Similar Offers

TOP