ARGENTINA& ČILE & PATAGONIJA

Duration:17 dana
Price from4950€
Južna Amerika
Make an enquiry

Overview

Buenos Aires-El Chaltén/Glacier National Park-El Calafate-Puerto Natales/Torres del Paine National Park-Punta Arenas-Ushuaia-Buenos Aires

Putovanje je idealno za one koji tragaju za netaknutim čudima prirode. Argentina je druga po veličini južnoamerička država, odmah iza Brazila. Glavni grad je čarobni Buenos Aires, sofisticiran i oblikovan pod evropskim uticajima. Prva asocijacija na Argentinsku prestonicu jeste tango. Najkompleksniji muzički i plesački žanr Argentine je senzualan, strasan i predstavlja srce Argentine. Fudbal u Buenos Airesu nije samo sport, to je igra od životne važnosti, Maradona je rođen u ovom gradu, a fudbalski fanatici koje ovdje možete sresti, vas ne mogu ostaviti ravnodušnim. Ovdje ćete najbolje naučiti plesati tango, u brojnim restoranima isprobati argentinske kulinarske specijalitete i obići znamenitosti prije nastavka putovanja ka prestonici glečera El Calafateu, koji je tačka polaska za obilazak glečerske oblasti. Kilometri unaokolo od El Calafate-a su nenaseljeni au blizini se nalazi i najpoznatiji među glečerima-Perito Moreno.  Glečeri su posebni na svoj način, ali među njima, danas na svijetu najpoznatiji i najfascinantiji je svakako Perito Moreno. To je jedan od tri glečera koji konstantno rastu, dok se ostali  glečeru na svijetu uglavnom povlače što je predmet i naučnih istraživanja, površine je oko 257 kvadratnih kilometara, a doseže dubinu pod vodom i preko 160 metara. Prostorom vlada potpuna tišina, koja se prekida odvajanjem ledenih formacija i blokova od glečera, koji izazovu buku i padaju u jezero Argentino uz silovit tresak i prourokujući talase, što za posjetioce predstavlja neopisiv prizor, koji se nikada ne zaboravlja. Perito Moreno se sa razlogom nalazi na listama najljepših mjesta na svijetu.

Perito Moreno

Istražite Torres del Paine-zvanično najljepši nacionalni park na svijetu, koji se nalazi u najjužnijoj čileanskoj regiji. U parku ćete se susresti sa velikim brojem životinja, koje su zaštićene i nemaju strah od ljudi. Uživajte u pejzažima Patagonije i posjetite grad poznat kao ‘’kraj svijeta’’-Ushuaia i koji je i polazište ekspedicija na Antarktik. Na vašoj usluzi su najbolji vodiči u regionu koji će vam otkriti tajne ovog dijela naše planete u toku ovog nezaboravnog putovanja.

Santiago, Cile

Santiago, Cile

Cijene aranžmana su informativnog karaktera, obračunate po osobi i uključuju: Avio kartu sa taksama iz Podgorice ili odgovarajućeg evropskog aerodroma ▪ Hotelski smještaj ▪ Transfere i unutrašnje letove ▪ Na određenim destinacijama ture i obilaske u malim grupama (prosjek 12 ljudi) u pratnji lokalnih vodiča ▪ Uslugu predstavnika agencije na destinaciji ▪ Kompletnu organizaciju i podršku u toku putovanja.

Highlights

tango

Tango-La Boca

’’Ma koliko puta posjetili Patagoniju, uvijek vam se čini da je vidite prvi put.’’- Borhes

When to go?

Klima: suptropska na sjeveru, subantarktička u južnoj Patagoniji te blaga i vlažna u Pampi. U Buenos Airesu preovladava suptroska klima, sa prosječnom godišnjom temperaturom oko 17 ᵒC.

Najbolje vrijeme za posjetu: Tokom čitave godine

 

For more details, please feel free to Contact us

Similar Offers

TOP