ARGENTINA& BOLIVIJA & ČILE

Duration:18 dana
Price from3200€
Južna Amerika
Make an enquiry

Overview

Buenos Aires-Salta-San Pedro de Atacama-Salt Flats/Uyuni–Potosí-Sucre-La Paz

Uživajte u argentinskim vinima, prošetajte širokim bulevarima i budite svjedoci jedinstvene kulture sjeverne Argentine…Otkrijte kolonijalne gradove i stare kulture i pređite preko Slane ravnice u Bolviji- Salar de Uyuni.  Salar de Uyuni je  još jedan u nizu nestvarno lijepih i čudesnih kutaka naše planete. Ne samo najveća slana ravnica na svijetu, već i čudesno ogledalo, koje kada padne kiša reflektuje nebo sa samo par procenata varijacije. Mjesto je ogromno (površina veća od 12.000 km2), starost se procjenjuje na oko 40.000 godina, a po pretpostavkama ovde ima više od 10 milijardi tona soli. Na mjestu gdje se spajaju nebo i zemlja, pomislićete da ste zaista na nekoj drugoj planeti. Put vas vodi ka okolnim nadrealnim pustinjskim predjelima Atakame koji podsjećaju na mjesečevu površinu. Atakama je najsušnije područje na planeti, gdje neki dijelovi nisu vidjeli kap kiše duže od 450 godina i 50 puta je suvlja od Doline smrti u Kaliforniji. La Paz – najviši glavni grad na svijetu ( sa nadomorskom visinom koja doseže i 4058 m) je beskrajno zanimljiv, a u njemu možete posjetiti i pijacu vještica. S obzirom na visinu i opadanje količine kiseonika, obilazak ovog grada jedan je od najzahtjevnijih na svijetu.  Iz tog razloga lokalni savjet- “Camina lentito, come poquito, duerme solito.” ( u prevodu: Hodaj sporo, jedi malo i spavaj sam) ima svoj smisao. Lokalni recept protiv visinske bolesti je – čaj od koke.

Salar de Uyuni

Salar de Uyuni

Cijene aranžmana su informativnog karaktera, obračunate po osobi i uključuju: Avio kartu sa taksama iz Podgorice ili odgovarajućeg evropskog aerodroma ▪ Hotelski smještaj ▪ Transfere i unutrašnje letove ▪ Na određenim destinacijama ture i obilaske u malim grupama (prosjek 12 ljudi) u pratnji lokalnih vodiča ▪ Uslugu predstavnika agencije na destinaciji ▪ Kompletnu organizaciju i podršku u toku putovanja.

+ USKRŠNJE OSTRVO

5 dana od 1689 EUR.

Putovanje i posjetu Čileu, možete produžiti nezaboravnom posjetom, jednom od najusamljenijih mjesta na našoj planeti- Uskršnjem ostrvu. Udaljeno je oko 3600 kilometara od obala Čilea, a najbiliže naseljno kopno oko 2000 kilometara daleko je ostrvo Pitkern, sa jako malim brojem stanovnika. Uskršnje ostrvo, Rapa Nui ili kako ga ostrvljani zovu Te Pito o Te Henua “pupak svijeta”, naseljeno je oko 500 godine naše ere, a otkriveno je na Uskrs 1722. godine od strane holanđanina  Jacob Roggeveen-a. Danas je ostrvo čuveno širom svijeta po svojim moai statuama klesanim od vulkanskog kamena. Starost statua se procjenjuje na oko 400 do 1000 godina. Nalaze se na cijelom ostrvu, često u grupama, na obali i okrenute ka kopnu. Neke su visoke i do 20 metara, teške više od 100 tona, a neke od njih imaju i crvene kamene šešire. Glave su duguljaste, sa velikim ušima i ovalnim očima i po mišljenju naučnika one nikako nisu prikaz ostrvljana koji konstitucijom i izgledom čak uopšte i ne podsjećaju na stanovništvo…  Ostrvo privlači posjetioce misterioznošću i pitanjima zašto, kada, kako i najvažnije ko je klesao na stotine statua i postavljao ih širom obale.

Moais

Uskrsnje ostrvo

 

Highlights

Bolivia

When to go?

Klima: Suptropska, tropska Najbolje vrijeme za posjetu: kraj Januara-početak Februara (zbog karnevala u Boliviji).

Bolivija

 

For more details, please feel free to Contact us

Similar Offers

TOP